AED

Onze beveiligde AED is aangemeld bij HartslagNu. De burgerhulpverleners krijgen in een noodsituatie de opdracht om de AED op te halen, en krijgen de code van de kast.

Ben je geen burgerhulpverlener en heb je een AED nodig? Bel dan ten alle tijden 112! De meldkamer roept burgerhulpverleners op om te komen te reanimeren en om de AED op te komen halen.

Waarom kan niet iedereen zien waar de AED’s hangen?

Er is geen openbare database van alle AED’s die bij HartslagNu zijn aangemeld. Aan een openbare database kleven een aantal nadelen.

  • De AED’s zijn geen gemeenschappelijk bezit. De informatie over de AED’s is tot personen herleidbare informatie. Sommige AED-eigenaren willen dan ook niet dat de locatie van hun AED openbaar wordt gemaakt. Daarom kunnen we geen concrete locaties vrijgeven.
  • Het belangrijkste wat omstanders in het geval van een hartstilstand moeten doen is 112 bellen. Dan wordt HartslagNu automatisch geactiveerd en krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer de opdracht om te gaan reanimeren of eerst de dichtstbijzijnde AED op te halen. Als ze een AED moeten ophalen, stuurt HartslagNu hen de exacte locatie van de dichtstbijzijnde AED door en eventueel de pincode van de buitenkast.
  • Een overzicht in een openbare database kan er toe leiden dat 112 niet of vertraagd wordt gebeld, omdat mensen eerst op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde AED. In dat geval worden de professionele hulpdiensten niet of niet direct gealarmeerd én wordt HartslagNu niet of niet direct geactiveerd. Dit kan levens kosten.

Hoe werkt het oproepsysteem:

Wat te doen bij hartstilstand?

Bel direct 112! Start direct met reanimeren en sluit zo snel mogelijk een AED aan. Doe dit binnen 6 minuten voor de grootste overlevingskans. Alleen reanimatie en inzet van een AED geeft kans op overleving.

Feitjes:

binnen 0 minuten
kan er reanimatie worden gestart in heel Nederland.
0 AED's
in Bladel. Waaronder de AED van Podium10.
0 x per maand
wordt onze AED getest of hij volledig functioneert.
meer dan 0
burgerhulpverleners in de omgeving van Podium10.

sponsors AED: