MUZIEKDOCENT:

Johan Hakkens

Bedrijfsnaam: Gitaarles de Kempen

Naam: Johan Hakkens

E-mail: johanhakkens@hotmail.com
Telefoon: 06 21499187
Proefles: 1 gratis proefles
Prijzen: Het lesgeld voor een schooljaar (36 weken) 30 minuten individueel les bedraagt €850,-. Voor leerlingen boven de 21 jaar is er de mogelijkheid om een 10-rittenkaart te kopen à €250,- Deze lessen kunnen in overleg gepland worden zodat je als je verhinderd bent ook niet hoeft te betalen.
Lesdagen: Woensdagavond
Lesduur: 30 minuten per week

KOM ALLES TE WETEN OVER Johan Hakkens

Mijn naam is Johan Hakkens en ik ben geboren in 1966 in Eersel. Tegenwoordig woon ik al weer bijna 16 jaar in Hapert.

Als muzikant wordt ik vaak omschreven als “trefzeker”, “goed voorbereid” en een gitarist met een “goede techniek”.

Tijdens mijn lessen kijk ik heel sterk waar de interesses en aandachtspunten liggen van de leerling. Omdat daar geen lesmethode voor bestaat komt het dus vooral neer op maatwerk.

Door de jaren heen heb ik zelf veel tijd besteed om muziek en de achterliggende theorie te begrijpen. Hierdoor kan ik daar veel over vertellen, laten zien en horen en daarmee die kennis ook overbrengen op jou. Verder heb ik veel verschillende stijlen en technieken gespeeld gedurende mijn carrière als docent en uitvoerend gitarist.

Als gitarist ben ik al 43 jaar bezig.

Gitaar spelen is leuk! Het is een ontzettend veelzijdig instrument en dat blijkt ook al meteen als je begint met spelen, er is zo veel repertoire voor geschreven dat het moeilijk kiezen is wat je graag wil spelen.

Piano, klavecimbel en vroeger ook schuiftrombone.

Dat je de leerling gedurende de lessen ziet groeien in het gitaarspelen. Verder vind ik het leuk om mijn kennis over muziek en de gitaar over te dragen op anderen.

Teveel om op te noemen maar ik ben in mijn gitaarspelveel geïnspireerd door gitaristen als Robben Ford en Scott Henderson.

Ja, ik heb in het verleden heel veel opgetreden in binnenen buitenland. Tegenwoordig iets minder maar ik ben nog steeds actief als uitvoerend gitarist.

In 2019 ben ik naar Scott Henderson geweest en dat is een van de beste optredens die ik ooit gezien heb.

Ik gaf al gitaarles toen in 16 jaar oud was. Nu ben ik 54 dus tel maar uit…

 

Als kind was ik al ontzettend geïnteresseerd in muziek en met name de gitaar. Toen ik 12 jaar oud was mocht ik eindelijk zelf op gitaarles en in 1992 ben ik uiteindelijk afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg als docent gitaar.

Vanaf 16 jarige leeftijd heb ik zelf gitaarles gegeven dus heb hierin dan ook een zeer ruime ervaring. Op dit moment ben ik fulltime werkzaam als gitaardocent in de regio de Kempen.

Als uitvoerend muzikant ben ik altijd zeer actief geweest en ik speel al 30 jaar in professionele bands in binnen en buitenland. Ik heb dan ook al met veel bekende artiesten mogen spelen waaronder Duncan Laurence, Marco Bakker, Ben Cramer, Albert West, Antje Monteiro, Rachel Kramer, Rob Crosby en Steve Wariner. Door de loop der jaren heb ik veel verschillende stijlen leren beheersen waaronder:

  • Klassiek
  • Blues/Jazz
  • Fingerpicking
  • Country
  • Rock
  • Metal

Deze stijlen zullen dan ook zeker aan bod komen binnen de lessen!