Bandrepetities ook weer van start!!!

Gelukkig kunnen we dankzij de versoepeling van de maatregelen van het RIVM bij Podium 10 ook steeds meer doen.
De ruimtes zijn aangepast, belijningen aangebracht, plexiglas geplaatst en uiteraard is desinfecterende spray van Van Ham Tenten en Podia volop aanwezig.
Zo proberen we elkaar, direct of indirect, toch een beetje te helpen.

We merken dat we stappen zetten, soms wat kleiner, maar soms ook serieuzere stappen.
Zo zijn we inmiddels weer begonnen met de 1 op 1 muzieklessen.
Door de aanpassingen en het vertrouwen in de verantwoordelijkheid die alle bezoekers, docenten, beheerders en vrijwilligers nemen, hebben genomen en blijven nemen, is de start van de muzieklessen zonder problemen verlopen.

Per 1 juni gaan we ook weer starten met bandrepetities en bandcoaching.
Omdat dit meerdere mensen in 1 ruimte betekent, zal dit nog niet op de manier gaan zoals iedereen gewend is.
Zo lenen we (uiteraard) geen microfoons uit. Deze zullen vocalisten zelf mee moeten brengen.
Daarnaast is alleen de zaal echt geschikt voor bands en collectieven. De andere repetitieruimtes worden door bands en collectieven dus ook nog niet gebruikt.
De zaal hebben we zo omgebouwd dat er diverse podiumdelen zijn, waar de verschillende muzikanten op kunnen staan (zie foto).
Dit geeft wat meer podiumgevoel en je houdt connectie met je drummer (die wél op het podium speelt). Daarnaast verkleint het de kans dat muzikanten uit enthousiasme toch gaan lopen en de 1,5 meter grens zullen overschrijden.
De microfoonstandaards en daarbij behorende kabels staan en liggen als je binnen komt al voor je klaar. Je hoeft alleen je microfoon nog maar aan te sluiten. Nog even de handjes ontsmetten en we kunnen spelen!
Eindelijk weer spelen!!!

Het rooster kan enigszins aangepast zijn. Dit omdat we normaal meerdere bands op 1 avond hadden. We hebben nu maar 1 ruimte, dus we moeten een beetje passen en meten.
Alles uiteraard in overleg met de bands.
De beheerder speelt een belangrijke rol op de repetitieavonden. Hij of zij handhaaft het naleven van de 1,5 meter richtlijn.
Onze beheerders zijn allen geïnstrueerd, dus bij vragen, of onduidelijkheid, benader ze gerust.
We zullen in de praktijk ongetwijfeld nog tegen dingen aan gaan lopen. Geef dit aan ons door. Dan kunnen wij hier, indien mogelijk, mee aan de slag.
We moeten dit echt samen doen.

Voorzichtig zijn we ook al met onze programmering aan het kijken of we weer wat kleine (maximaal 30 personen) evenementen kunnen organiseren.
Wij zijn aan het brainstormen, maar hebben jullie een goed idee, stuur een mailtje naar sander@podium10.nl

We hopen jullie allemaal snel weer te zien!!!