Bluesmiddag 2023

Alweer voor de 10de keer een winterse bluesmiddag in Podium 10. We starten met Which Tuesday een fusion bluesband met een afwisselend blues en blues gerelateerde setlist. Daarna “all the way from”Deventer de zeer ervaren bluesrock band “On the Blues side. Het wordt weer genieten van de muziek en Brabantse gezelligheid in de prachtige concertzaal van Podium 10 in Bladel.

Which Tuesday

On the Blue Side

On the Blue Side

De band bestaat uit Mischa Sorel (drums), Eddy Bas-B (bas), Karel Reuter (gitaar) en Jenny Penny (zang). Deze doorgewinterde muzikanten hebben hun hart verpand aan de Bluesrock.

De strakke ritme sectie en de melodieuze gitaarsolo’s van Karel geven de warme lage stem van Jenny de ruimte om bijzondere uitvoeringen van bluesnummers te vertolken van onder andere Rory Gallagher ,Joe Bonamassa, Beth Hart ,Gary Moore ,Henrik Freischlader, Thin Lizzy, King Fish, Walter Trout enz.

Which Tuesday

“Blues from the Heart”

 

Op dinsdagen stroomt de Mississippi door de regio Eindhoven. Oprechte fusion blues met ruimte voor rock, soul en jazz. Maar altijd weer terug naar de roots: de blues. Which Tuesday (2012) speelt met een bezetting van 2 gitarist/zangers, bas en drums een “bluesmengsel” van eigen nummers en covers.

 

Nummers worden gekozen en geschreven op gevoel. Het enige criterium is dat het lekker moet voelen, en niet toevallig is dat vaak blues en bluesgerelateerde muziek. Plezier en spelvreugde staan daarbij voorop! De setlist wordt beïnvloed door o.a. Clapton (Cream), John Hiatt, Allman Brothers, Tab Benoit, Fleetwood Mac, Steve Miller Band en Watermelon Slim. Naast eigen nummers, komen diverse klassiekers aan bod als ‘Mercury Blues’,’Pride and Joy’ , ‘Riding with the King’, ‘Need your love so bad’,’Sunshine of your Love’, ‘I’m a King Bee en ‘Stormy Monday’.

 

De band heeft gespeeld op festivals als “BibberBlues” in Eersel, “Nacht voor de Koning” in Lage Mierde, Knegsels Fist in Knegsel,”Backyard Classics” in Eersel, Kuylkamp in Son en Breugel en  de “Boerenmert” in Hapert. Op de “Bluesmiddag” in Podium 10 Bladel worden ze vaak terug gevraagd. In de regio Eindhoven wordt regelmatig in cafés opgetreden.