BEAT Plastic Waste: Eindvoorstelling, lezing en concert

LET OP: Reserveer je kaarten hier: https://kempen.op-shop.nl/4700/beat-plastic-waste-eindvoorstelling-lezing-en-concert/01-12-2021

 

Dompel je onder in een fantasiewereld bezaaid met plastic, prachtige muziek, videoprojecten, een collectief kunstwerk en ontdek meer over plastic afval.

 

Het publiek komt Podium10 binnen en wordt geconfronteerd met plastic afval. Op de plek van het concert is een vuilnisbelt te zien; een apocalyptische wereld zo lijkt het. Het is een fantasiewereld bezaaid met plastic, een surrealistisch landschap. In dit landschap bespelen twee percussionisten een scala aan instrumenten gemaakt uit plastic afval. De muziek is enigszins vervreemdend maar zeer ritmisch en hypnotiserend. Door het gebruik van videoprojecties ontstaat er een 3D totaalbeeld. Spelers: Rogier De Nijs en Sjaak van Dam

 

Lezing

De lezing wordt verzorgd door prof.dr. Ad Ragas. De lezing heeft de titel ‘Plastic Fantastic?’. Tijdens zijn presentatie zal Ad Ragas een indruk geven van de omvang van het plastic probleem, de onderliggende oorzaken, de gevolgen en mogelijke oplossingsrichtingen. Prof. dr. Ad Ragas is universitair hoofddocent Milieukunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

 

Kunstwerk

Ook zal deze avond een collectief kunstwerk worden getoond. Dit kunstwerk wordt samengesteld aan de hand van filmpjes die tijdens de projectperiode zijn gemaakt door de bezoekers van de Bibliotheken. Deelnemers wordt gevraagd een filmpje te maken waarin geluid wordt gemaakt met een plastic afvalobject. Dit kan van alles zijn; flesjes, bekertjes, zakken, je bedenkt het maar!

 

CoronaCheck-app voor te gebruiken, maar een geprinte QR-code is ook toegestaan.

 

BEAT Plastic Waste

BEAT Plastic Waste in de Bibliotheek is een project van Rogier De Nijs in samenwerking met diverse bibliotheken. Met dit project verzet drummer Rogier De Nijs zich op artistieke wijze tegen de vervuiling door plastic afval. Tijdens BEAT Plastic Waste zijn er workshops, lezingen, videopresentaties en optredens. Voor meer informatie en een medialijst zie ook: www.beatplasticwaste.com.

 

Bibliotheek De Kempen organiseert rondom dit project nog meer activiteiten, zoals de workshop Red de oceaan met algoritmes voor kinderen en diverse lezingen rondom het thema duurzaamheid.

Ticketprijs


Geannuleerd
per persoon

Datum


1 december 2021

Doors Open


19:45
uur

Doors Closed


22:00
uur