STARVE THE ARTIST WINT BANDTALENT2016

Na een zinderende finale van vier bands die aan elkaar gewaagd waren kwam op zaterdag 14 mei Starve The Artist uit de envelop als winnaar van Bandtalent 2016. De vier heren vergaarden daarmee een plekje in de line-up van het Totaalfestival in Bladel deze zomer.

Na drie voorrondes was het de beurt aan de winnaars en de publieksfavoriet om hun kwaliteiten opnieuw te bewijzen, en om te laten zien dat ze met het juryrapport van de vorige keer aan de bak zijn gegaan. Achtereenvolgens stonden Sharp Dressed Men, Starve the Artist, Endless possibilities en Dutch Balls op de planken. De muziek ging deze avond van covers en zangloze rock tot groovy stoner punk en gewoon onvervalst harde rock ’n roll.

Het was voor de jury dan ook niet makkelijk om de knoop door te hakken. Toch moest er een winnaar komen, en dat werd het viertal van Starve the Artist. Zij hadden als beste het jury-commentaar van opbouwende kritiek aangegrepen om met hun zelfgeschreven nummers terug te gaan naar het oefenhok. Er werd zelfs een nieuw nummer geschreven, opgedragen aan jurylid Max.

Starve the Artist liet een gevarieerd geluid horen, met een zanger die schijnbaar moeiteloos van zang naar scream overstapte en weer terug. Het frisse, funky en groovy gitaargeluid van Starve the Artist zal goed klinken op het Totaalfestival 2016 juli!

Wij bedanken de sponsor: De Muziekwinkel Bijvoorbeeld

 


 

Wij zijn erg geschrokken van het bericht dat gitaardocent Pieter van Helden ernstig gewond is geraakt bij een motorongeluk.
Wij leven en hopen mee met zijn familie en vrienden.
Ouders en leerlingen zijn op de hoogte gebracht en de lessen zullen tijdelijk worden overgenomen door vervangers. 
Bij Podium10 ligt een kaart waar iedereen zijn of haar beterschapswens op kan schrijven, wij zullen zorgen dat ze bij Pieter terecht komen.

 


© 2009 - 2012  |     |  Design: Moeskops Ontwerp  |  Realisatie en CMS: Medusa