28-01-2018 | Bluesmiddag

Op zondag 28 januari wordt inmiddels voor de 5e keer de gezellige bluesmiddag gehouden.

Het ieder jaar groeiende bezoekersaantal komt voor de sfeer, de lekkere muziek en natuurlijk het mooie podium, geluid, licht en gastvrijheid van Podium10.

De aftrap wordt gegeven door de huisband op de Bluesmiddag: Which Tuesday Bluesband, waarna King Gussie uit Valkenwaard het podium zal betreden. King Gussie is in rap tempo bezig om de regionale bluespodia te veroveren met hun lekkere vette doorgewinterde Blues.

Which Tuesday Blues Band

“Blues from the Heart”

Op dinsdagen stroomt de Mississippi door de regio Eindhoven.
Oprechte blues met ruimte voor rock, soul en jazz invloeden.
Maar altijd weer terug naar de roots.
‘How can I miss you, if you won’t go away?’

Which Tuesday Blues Band speelt met een bezetting van 2 gitarist/zangers, toetsen, bas en drums een “bluesmengsel” van eigen nummers en covers. Nummers worden gekozen en geschreven op gevoel. Het enige criterium is dat het lekker moet voelen, en niet toevallig is dat vaak blues en bluesgerelateerde muziek. Plezier en spelvreugde staan daarbij voorop!

De setlist wordt beïnvloed door Clapton (Cream), JJ Cale, John Hiatt en Watermelon Slim. Daarnaast komen diverse klassiekers aan bod, zoals Blue Jean blues, White room, Riding with the King en Mary Jane’s last dance.

De band heeft gespeeld op festivals als "BibberBlues" in Eersel, "Nacht voor de Koning" in Lage Mierde, Knegsels Fist in Knegsel,"Backyard Classics" in Eersel, Kuylkamp in Son en Breugel en  de "Boerenmert" in Hapert. Op de "Bluesmiddag" in Podium10 Bladel worden ze regelmatig teruggevraagd. In de regio Eindhoven wordt regelmatig in  cafés opgetreden.
Jaarlijks wordt de band live via internet "gestreamd" vanuit het ROC Tilburg Sound & Vision.​

www.whichtuesdaybluesband.com

 

King Gussie Bluesband 

Deze band uit Valkenswaard is een vijfmans formatie die lekkere vette blues speelt. Drie mooie rauwe stemmen, een geweldige solo gitarist en daarachter een stevige ritmesectie (gitaar, bas, drums). De vijf leden van de band hebben jarenlang ervaring, die ze nu gebruiken om hun blues op een eerlijke manier te spelen. Met hart en ziel. Stevige muziek, die kracht geeft. King Gussie Bluesband zorgt dat je aan het eind van de avond met een goed gevoel naar huis gaat.

King Gussie Bluesband is in de jaren '90 van de vorige eeuw opgericht door Jan Snellen. Jan was gitarist. Bij hem thuis werd er gerepeteerd. Hij bedacht gedurende vele jaren voor elk optreden een nieuwe naam voor de band. Na een reis door Schotland en een bezoek aan het stadje Kingussy, gaf hij de band definitief een naam. Jan nam de leden van de band in 2010 mee naar Memphis, Clarksdale, New Orleans, San Antone en Nashville. Back to the roots. In Memphis en Clarksdale werd er gejammed met plaatselijke bluesmuzikanten. Jan overleed in 2012. Vanaf het begin was Jan van Barschot de zanger. Hij speelde eerder in A Few Men en Lemon Leaf. In verband met gezondheidsproblemen moest hij de band verlaten. Met de komst van Dave en Frank in 2014 en Amalia in 2016 heeft de band nieuwe spirit gekregen.

www.kinggussie.nl

Locatie: Podium10
Datum: 28 januari 2018
Entree: gratis
Deuren open: 13:30u
Aanvang: 14:00u

Facebook events

NIEUWSBRIEF PODIUM10


U wordt doorgeleid naar een andere site